Kod PKD 1061Z 10.61.Z - wyjaśnienie. Sekcja Przetwórstwo przemysłowe.

Podklasa ta obejmuje:

  • przemiał zbóż: produkcję mąki, kasz, mączki i śruty pszennej; przemiał żyta, owsa, kukurydzy i innych zbóż,
  • przemiał ryżu: produkcję ryżu łuskanego, mielonego, polerowanego, lukrowanego, parowanego lub preparowanego; produkcję mąki ryżowej,
  • przemiał surowców warzywnych: produkcję mąki i mączki z suszonych nasion roślin strączkowych, korzeni lub bulw oraz z orzechów jadalnych,
  • wytwarzanie zbożowej żywności śniadaniowej,
  • wytwarzanie mąki wieloskładnikowej oraz mieszanek do wypieku chleba, ciast, herbatników i naleśników.

Podklasa ta nie obejmuje:

  • produkcji mąki i mączki ziemniaczanej, sklasyfikowanej w 10.31.Z,
  • mielenia kukurydzy metodą mokrą, sklasyfikowanej w 10.62.Z.
Pozostałe z sekcji Przetwórstwo przemysłowe
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Zamknij