Kod PKD 0113Z 01.13.Z - wyjaśnienie. Sekcja Rolnictwo, leśnictwo, łowiectwo i rybactwo.

Podklasa ta obejmuje:

  • uprawę warzyw kwiatostanowych, liściastych i łodygowych, takich jak:
    • karczochy,
    • szparagi,
    • kapusta,
    • kalafiory i brokuły,
    • sałata i cykoria,
    • szpinak,
    • pozostałe warzywa kwiatostanowe, liściaste i łodygowe,
  • uprawę warzyw owocowych, takich jak:
    • ogórki,
    • bakłażany,
    • pomidory,
    • papryka,
    • arbuzy,
    • kantalupy,
    • melony,
    • pozostałe warzywa uprawiane na owoce,
  • uprawę warzyw korzeniowych, bulwiastych i cebulowych, takich jak:
    • marchew,
    • rzepa,
    • czosnek,
    • cebula, włączając szalotkę,
    • por i pozostałe warzywa cebulowe,
    • pozostałe warzywa korzeniowe i bulwiaste,
  • uprawę grzybów, w tym trufli,
  • uprawę buraków cukrowych,
  • uprawę kukurydzy cukrowej,
  • uprawę pozostałych warzyw,
  • produkcję nasion warzyw, z wyłączeniem nasion buraków pastewnych,
  • uprawę roślin korzeniowych i bulwiastych, takich jak:
    • słodkie ziemniaki (pataty, bataty),
    • maniok,
    • pozostałe rośliny korzeniowe i bulwiaste.

Podklasa ta nie obejmuje:

  • produkcji nasion buraków pastewnych, sklasyfikowanej w 01.19.Z
  • uprawy chili i papryki słodkiej (z rodzaju Capsicum), pieprzu (z rodziny Piper) oraz pozostałych roślin przyprawowych i aromatycznych, sklasyfikowanych w 01.28.Z,
  • uprawy grzybni, sklasyfikowanej w 01.30.Z.
Pozostałe z sekcji Rolnictwo, leśnictwo, łowiectwo i rybactwo
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Zamknij